Volg ons via
 
 
 

T.rex staat klaar voor publiek

Naturalis is klaar met de grote puzzel T.rex. Het publiek is welkom om de bekendste dinosauriër te gaan zien.

In Naturalis Biodiversity Center in Leiden is men dolenthousiast met de komst van T.rex, de bekendste dinosauriër die ooit op aarde heeft geleefd. Het skelet van T.rex ofwel Trix is geheel in elkaar gezet en is vanaf morgen 10 september te bewonderen in Naturalis.

De T.rex leefde 67 miljoen jaar geleden in de  Amerikaanse staat Montana. De opgraving in 2013 en restauratie van het vijf meter hoge geraamte heeft en slordige vijf miljoen euro gekost. 

Bezoekers kunnen zien dat T,rex niet een al te gemakkelijk leven heeft geleid gezien de botbreuken, een deuk in de snuit en een deuk in haar onderkaak.

Het museum zelf is wegens verbouwing gesloten maar de hal waar T.rex is opgesteld gaat open voor publiek. De verwachting is dat een enorm groot aantal mensen het skelet van nabij zal willen zien.

Het poortgebouw waar T.rex is opgesteld kan maximaal 360 bezoekers per uur toelaten. Geadviseerd wordt dan ook om vooraf te reserveren.

Naturalis
Leiden


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1355
Categorie: 
Zuid-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
naturalis openingstijden, t rex naturalis, trix, t rex dino, parkeren naturalis