Volg ons via
 
 
 

Ballum - Nobels Nostalgisch Museum

Fraaie collectie van Tjeerd Nobel tentoongesteld in een gezellig Nobels Nostalgisch Museum

Midden in het centrum van het prachtige dorp Ballum vindt u Nobels Nostalgisch Museum. Dit museum toont de verzameling van eigenaar Tjeerd Nobel. In een miniatuurdorpje worden oude ambachten en knusse winkeltjes getoond, zoals een fietsenmaker, muziekhandelaar, kapsalon, enz. Ook staan er oude oldtimers, antieke automobielen, fietsen, speelgoed, gebruiksartikelen uit het begin van de vorige eeuw.

Al deze spullen brengen bij met name de oudere generatie een nostalgisch gevoel teweeg. Veel spullen in het museum zult u nog van uw jeugd herkennen of aan bepaalde gebeurtenissen doen herinneringen, zoals het oude leesplankje met aap, noot, mies… Kortom, een feest van herkenning!

Een bezoek aan dit museum is een reis terug in de tijd. Alle winkeltjes en oude ambachten zijn geheel in originele staat ingericht. Zo kunt u aan uw (klein)kinderen laten zien hoe het in uw tijd er aan toe ging. Want was is er in de afgelopen vijftig jaar veel veranderd!

Tegenwoordig wordt u in veel musea met een audiotour rondgeleid. De medewerkers van Nobels Nostalgisch Museum betreuren deze vorm van rondleiding. Bij hen staat het persoonlijk contact met de bezoekers op de eerste plaats. Eén van de medewerkers van het museum of eigenaar Tjeerd Nobel zal met plezier u een nostalgische rondleiding door het museum geven. Ze weten bij veel spullen smeuïge verhalen en details te vertellen. Natuurlijk geeft u dit ook de gelegenheid om vragen te stellen. Ook kan zo de rondleiding op de doelgroep worden aangepast.

Tot ziens in Nobels Nostalgisch Museum!
www.amelanderhistorie.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2483
Categorie: 
Waddeneilanden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
museum ameland, nobels museum ameland, nobels nostalgisch museum