Volg ons via
 
 
 

Beleef het distilleren bij Distilleerderij Sasse

Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, biedt gastronomische rondleidingen en proeverijen aan in het groene Münsterland.

Beleef het distilleren bij Distilleerderij Sasse in het Münsterland
Uitgebreid programma met rondleidingen en proeverijen van start 

De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, biedt gastronomische rondleidingen en proeverijen aan in het groene Münsterland. Sasse maakt gebruik van biologische grondstoffen, kruiden en bronwater uit de regio, waardoor de producten een uniek eigen karakter krijgen. Bezoekers kunnen het distilleren van dichtbij meemaken met een rondleiding, proeverij of complete cursus. 

Proeverijen


Sasse biedt verschillende activiteiten waarvoor je je via de website www.sassekorn.de kunt aanmelden, waarbij een combinatie van een rondleiding, een proeverij en iets te eten deel uitmaken van het programma. Na elke rondleiding is er de mogelijkheid de producten te proeven en te kopen. Sasse biedt rondleidingen met een proeverij na afloop of een meer dag- of avondvullend programma waarbij naast de proeverij ook een regionaal menu wordt gepresenteerd. 

Leren distilleren


Voor de liefhebber is het mogelijk een complete distilleercursus te volgen, waarbij de kunst van het distilleren uitgebreid wordt uitgelegd. Van het aanwakkeren van de stoomketel, het malen van het graan tot het daadwerkelijke distilleren, de cursus zorgt voor een totale beleving van het proces. Gedurende de dag krijgt de cursist ontbijt, lunch en een versnapering. 

Münsterland


De distilleerderij ligt net over de grens bij Enschede in het Münsterland, een groene regio in de omgeving van de stad Münster. Het Münsterland groeit in populariteit als toeristische bestemming, het staat bijvoorbeeld op de vierde plaats van de meest populaire fietsregio's in Duitsland. Populaire bestemmingen van dagjesmensen zijn de indrukwekkende waterburchten, forten, tuinen, parken, en traditionele ambachtelijke winkels. Een van de attracties in de regio is Distilleerderij Sasse uit Schöppingen. De distilleerderij is bekend in de omgeving, maar ook vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1704
Categorie: 
Uitjes over de grens
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rondleiding distilleerderij, proeverij, distilleercursus, leren distilleren