Volg ons via
 
 
 

Soestdijk schrijft geschiedenis

Paleis Soestdijk introduceert een terugkerende reeks van speciale rondleidingen onder de naam 'Soestdijk schrijft geschiedenis'.

Nieuwe reeks rondleidingen 

Paleis Soestdijk introduceert een terugkerende reeks van speciale rondleidingen onder de naam 'Soestdijk schrijft geschiedenis'. Sinds de opening in 2006 is het gesproken woord in combinatie met de prachtige stijlkamers namelijk nog altijd de kracht van het paleis. De gidsen hebben inmiddels vele honderdduizenden bezoekers verbaasd en geanimeerd met de rijke historie van het paleis en haar oud-bewoners. De feedback van de bezoekers en de meest voorkomende vragen heeft Paleis Soestdijk dan ook met plezier laten vertalen door de gidsen in een nieuwe rondleiding, leuk voor jong en oud!

Eerste thema: 200 jaar na Waterloo

Dit jaar is een belangrijk moment in de Vaderlandse geschiedenis en dus ook zeer zeker voor Paleis Soestdijk. Vanaf vrijdag 27 maart aanstaande nemen de gidsen de bezoekers graag mee naar het ontstaan van het paleis zoals wij het tegenwoordig nog steeds kennen. Want de Slag bij Waterloo, dit jaar exact 200 jaar geleden, heeft veel betekenis gehad voor het paleis. Dit jaar zal er op diverse plaatsen stil gestaan worden bij dit historisch moment, maar als u dit ergens in Nederland op levendige wijze wil beleven, is Paleis Soestdijk de juiste plek om te zijn!

Waterloo, hoe zat het ook alweer?

200 jaar geleden, op 8 juli 1815, vaardigde koning Willem I de ‘wet van Soestdijk’ uit. In deze wet werd bepaald dat het jachthuis Soestdijk zou worden verbouwd voor kroonprins Willem van Oranje (de latere koning Willem II), als dank voor zijn heldhaftige optreden bij het verslaan van Napoleon. Met deze verbouwing ontstond  Paleis Soestdijk zoals we het vandaag de dag kennen.

Bijzondere bruiklenen

Speciaal voor deze Soestdijk schrijft geschiedenis editie, heeft Paleis Soestdijk enkele zeer bijzondere voorwerpen in bruikleen gekregen waaronder een authentiek veldbed van Willem II. Tijdens zijn reizen en veldslagen sliep prins Willem, later Koning Willem II, in een legertent op een veldbed dat in een kofferkist vervoerd kon worden. Willem en zijn veldbedden- hij had er meerdere- waren onafscheidelijk, hij blies er zelfs zijn laatste adem op uit. 

Ludieke openingsstunt! 

Gedurende het weekend van 27, 28 en 29 maart 2015 krijgen alle naamgenoten van Willem (II) en Anna (Paulowna) gratis entree. Op vertoon van een geldig identiteitsbewijs zijn alle Willems en Anna's van harte welkom!  

Openstelling Paleis Soestdijk

Het paleis is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag en in de schoolvakanties. Kijk op de website www.paleissoestdijk.nl voor de actuele openingstijden en prijzen. 


Afbeeldingen
  • pieneman def.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3089
Categorie: 
Utrecht
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
paleis soestdijk openingstijden, paleis soestdijk rondleidingen, paleis soestdijk adres, paleis soestdijk kaartjes