Volg ons via
 
 
 

Schoonhoven - Nederlands Zilvermuseum

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, Zilver zoals je het zelden ziet

Een bezoek aan het nieuwe Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver. De unieke collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘leven & dood’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’.  

Eén van de hoogtepunten is de langste zilverdoe-tafel ter wereld, een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten. In de Zilversmederij onthullen jonge ambachtelijke smeden hun geheimen, waarna bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan in het Zilverlab.

Openingstijden
Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 - 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Museumkaart geldig. Entreeprijs € 8 voor 18 jaar en ouder, € 6 voor 12 - 18 jaar, € 4 voor 6 - 12 jaar en gratis entree voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar.

Foto: De wereld van zilver, fotograaf: Mike Bink


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Monique van Arkel (Gast)
Geplaatst op 29-09-2017 om 16:53

Goedemiddag

Kunt u onze prijzen en openingstijden aanpassen?
Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur en op feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur. Museumkaart geldig. Entreeprijs € 9 voor 18 jaar en ouder, € 6 voor 12 - 18 jaar, € 4 voor 6 - 12 jaar en gratis entree voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2425
Categorie: 
Zuid-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zilvermuseum schoonhoven openingstijden, zilvermuseum nederland, antiek zilver, zilver schoonmaken, zilvermuseum schoonhoven parkeren