Volg ons via
 
 
 

Futureland Ferry weer in de vaart

Al bijna 35.000 mensen stapten aan boord van de FutureLand Ferry voor een bijzonder kijkje in de haven van de toekomst.

Sinds 1 april ligt rondvaartboot de FutureLand Ferry weer in de Prinses Margriethaven op Maasvlakte 2. Bezoekers van FutureLand kunnen op dagen dat het informatiecentrum over Maasvlakte 2 open is weer aan boord stappen voor een bijzondere vaartocht langs nieuwe kades die momenteel met groot materieel worden ingericht. De rondvaart biedt een unieke kans om de haven in aanbouw vanaf het water te beleven. Een deskundige voorlichter van FutureLand vertelt ondertussen het volledige verhaal van Maasvlakte 2, waar eind dit jaar de grootste containerschepen gaan afmeren. 

Sinds de eerste vaart in juni 2012 stapten al bijna 35.000 mensen aan boord van de FutureLand Ferry voor een bijzonder kijkje in de haven van de toekomst. Maarten van Oosten, voorlichter in FutureLand: “We hebben gemerkt dat er veel vraag is naar de rondvaart met de FutureLand Ferry en zijn dan ook blij dat we weer een mooi schip hebben gevonden voor het vaarseizoen dit jaar. Bezoekers zijn vaak verrast als ze Maasvlakte 2 vanaf het water beleven. Zo merken ze tijdens de rondvaart vaak pas hoe groot Maasvlakte 2 eigenlijk is. Nu de APMT en RWG terminals steeds meer vorm krijgen, wordt de rondvaart nog spectaculairder. Dichterbij een haven in aanbouw en een stukje vaderlandse geschiedenis kun je bijna niet komen.” 

Prijzen en reserveren

De FutureLand Ferry biedt plaats aan 125 personen. De vaartocht duurt ongeveer een uur en kost € 8,75 voor individuele bezoekers. De FutureLand Ferry vaart op dagen dat FutureLand open is en vertrekt voor de deur van het informatiecentrum. Naast de reguliere afvaarten biedt de Ferry ook mogelijkheden voor exclusieve groepsvaarten met of zonder catering. Kijk op www.futureland.nl voor de vaartijden en reserveringen. 

Over FutureLand

FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, is het hele jaar gratis toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag, op zondag en op themazaterdagen. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand al ruim een half miljoen bezoekers. Het informatiecentrum is door de ANWB benoemd tot één van de vijf meest innovatieve uitjes van 2013 en is genomineerd voor het Leukste uitje van Zuid-Holland 2014. Heel het jaar worden bijzondere evenementen georganiseerd. Het programma voor 2014 staat vermeld op de website. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213. 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2769
Categorie: 
Zuid-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
maasvlakte, rondvaart rotterdam, rotterdamse haven, futureland, ferry futureland