Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Body Worlds

Body Worlds | Met een grote collectie authentieke menselijke preparaten legt de expositie de nadruk op het leven en de liefde in al haar facetten.

BODY WORLDS opent permanente expositie in centrum Amsterdam

BODY WORLDS opende op donderdag 16 januari 2014 een permanente expositie op het Damrak 66, in hartje Amsterdam. Met een grote collectie authentieke menselijke preparaten legt de expositie de nadruk op het leven en de liefde in al haar facetten.

Na een ingrijpende verbouwing krijgt het voormalig kantoor van American Express in Amsterdam een museumfunctie. Het monumentale pand aan het Damrak is in 1961 ontworpen en gebouwd door architect Johan Hendrik Grolle. Om het geschikt te maken als modern museum werd het oorspronkelijke ontwerp hersteld, krijgt het pand een hoge entreepui met een ruime vide erachter, zijn snelle liften ingebouwd en werden alle installaties vernieuwd.

Peter Tabernal is samen met Tours & Tickets de organisator van deze permanente vestiging in Nederland. Tabernal was in 2011 betrokken bij BODY WORLDS in Rotterdam en haalde de tentoonstelling begin 2012 naar zijn Amsterdam EXPO in het kader van zijn missie om hoogwaardige internationale exposities met een populairwetenschappelijk en/of –historisch karakter een podium te bieden in Nederland.

‘Ik ben zeer tevreden dat wij voor de permanente BODY WORLDS expositie deze geweldige locatie in het hart van de stad hebben gevonden. Het biedt ons de kans om bezoekers nieuwe inzichten te geven, want dat blijkt BODY WORLDS keer op keer te doen. Publiek verlaat de expositie met meer respect voor het eigen lichaam en wordt zich bewust van het belang van een gezonde levensstijl.’ Aldus Peter Tabernal.

Dr. Angelina Whalley, creatief en conceptueel ontwerper van de BODY WORLDS exposities: ‘Het is mijn wens dat mensen BODY WORLDS zien en hun eigen menselijke potentieel herkennen. De manier waarop we bewegen in onze omgeving, de manier waarop we onszelf voeden en onszelf helen. De manier waarop we lichaam en geest leiden, ons evenwicht handhaven en zelfs onze mate van geluk – het zijn allemaal zaken die we overpeinzen in deze expositie in Amsterdam.' Aldus Dr. Angelina Whalley.

 • De permanente thuisbasis voor BODY WORLDS in Amsterdam is een langgekoesterde wens van Dr. Gunther von Hagens, de man achter de baanbrekende methode van plastinatie. In 2010/2011 trok Gunther von Hagens’ BODY WORLDS & The Cycle of Life in vier maanden tijd 210.000 bezoekers naar Rotterdam. In 2012 mocht BODY WORLDS & The Story of the Heart in Amsterdam EXPO meer dan 200.000 bezoekers ontvangen.
  Over BODY WORLDS
  BODY WORLDS (ook bekend onder de Duitse benaming Körperwelten) is gebaseerd op een donorprogramma. Momenteel beschikt het Institute für Plastination over een wereldwijd donorbestand van meer dan 13.000 personen, waaronder 60 Nederlanders. In Gunther von Hagens’ BODY WORLDS worden meer dan 180  authentieke menselijke specimen tentoongesteld, waaronder plastinaten van volledige lichamen, individuele organen, orgaanconfiguraties en doorzichtige lichaamsdoorsneden.
  Locatie
  BODY WORLDS
  Damrak 66
  1012 LM Amsterdam
  Openingstijden: alle dagen geopend

  Voor actuele informatie over de tentoonstelling: www.bodyworlds.nl/home

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2997
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
body worlds korting, body worlds openingstijden, voorverkoop body worlds, body worlds zuidas