Volg ons via
 
 
 

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam is een (t)huis voor kunst, voor kunstenaars en een breed publiek

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut in Amsterdam, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Het Stedelijk Museum is een (t)huis voor kunst, voor kunstenaars en een breed publiek, waar artistieke productie en originaliteit worden gestimuleerd, gepresenteerd, verzameld, beschermd en heroverwogen.

Collectie

De collectie van het Stedelijk Museum, door velen beschouwd als een van de belangrijkste van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving ter wereld, bestaat uit ruim 90.000 objecten (van 1870 tot nu) en omvat schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, film- en videokunst, installaties, werken op papier, kunstenaarsboeken, toegepaste kunst en industriële en grafische vormgeving. 

Het historische gebouw uit 1895 is volledig gerenoveerd om de eerste uitgebreide,permanente presentatie van de collectie van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving te kunnen tonen. Tegelijkertijd is een hypermoderne nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten, gebouwd om tijdelijke tentoonstellingen en publieksvoorzieningen in onder te brengen. De verplaatste hoofdingang zorgt er voor dat het Stedelijk, meer dan voorheen, deel gaat uitmaken van het Museumplein. Het beeldbepalende ontwerp van Benthem Crouwel Architekten is ook een belangrijke bijdrage aan het design in Nederland. Meer info: www.stedelijk.nl

  • Hoofdingang: 
  • Museumplein 10
  • Amsterdam

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3595
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stedelijk museum amsterdam openingstijden, stedelijk museum cs amsterdam, stedelijk museum vacatures, musea, museum