Volg ons via
 
 
 

Zierikzee - Stadhuismuseum

Stadhuishuismuseum Zierikzee | Reis in Zierikzee van verleden naar heden via stad, land en water

Het Stadhuismuseum Zierikzee is het Gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland. In het Stadhuismuseum brengen wisselende tentoonstellingen en topstukken uit de collectie het verleden en heden van monumentenstad Zierikzee en het eiland Schouwen-Duiveland tot leven.

Een bezoek aan het 450 jaar oude gebouw, ooit het kloppende hart van Zierikzee, is een belevenis. De eikenhouten zolderkapconstructie, de stijlkamers en de afgesleten wenteltrap, maken het verleden tastbaar. Tijdens uw reis door het imposante gebouw ontdekt u binnen drie thema’s - stad, land en water - duizend jaar geschiedenis van Zierikzee en haar omgeving.

Scheepsmodellen, bodemvondsten, wrakvondsten uit de negentiende eeuwse Zierikzeese driemaster De Roompot, zilverwerk, oude kaarten en schilderijen laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Een rondleiding door het nabijgelegen Gravensteen, de oudste gevangenis van Zeeland, maakt uw bezoek compleet. Gevangenen kerfden daar jaartallen en bijzondere tekeningen in de eikenhouten wanden.

Contactgegevens
Meelstraat 6-8, 4301 EC Zierikzee
0111 454 464
info@stadhuismuseum.nl
www.stadhuismuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1378
Categorie: 
Zeeland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stadhuismuseum zierikzee, zierikzee bezienswaardigheden, bezienswaardigheden zeeland, musea zierikzee