Volg ons via
 
 
 

Zierikzee - Stadhuismuseum

Stadhuishuismuseum Zierikzee | De stad, het water en het land.

Zierikzee – Stadhuismuseum

Het Stadhuismuseum Zierikzee is een museum, waarin de geschiedenis van Zierikzee en het eiland Schouwen-Duiveland tot leven komt. Het monumentale gebouw van ten minste 450 jaar oud kenmerkt zich door de vele authentieke details in de zalen. De vaste collectie en wisseltentoonstellingen worden zowel op een traditionele museale wijze als op een moderne wijze aan u gepresenteerd. Het museum is geschikt voor mindervalide. Voorzieningen als een lift en weinig hoge opstappen verlagen letterlijk de drempel om binnen te stappen. 

Te verwachten in 2016…
Het Stadhuismuseum Zierikzee heeft een vaste presentatie, maar er zijn ook genoeg interessante wisseltentoonstellingen voor u te bezichtigen. Aanrader op de korte termijn is Winter op Zolder (start vanaf 19 februari 2016 en loopt door tot en met 10 april 2016). Bij Winter op Zolder stellen drie kunstenaars, die allen een binding met Schouwen-Duiveland hebben, hun kunstwerken tentoon. Dit jaar zijn dit Ben Seelt (fotografie), Kees van de Ven (ijzerwerk) en Annie Kroep – De Jonge (papierkunst). Daarovolgend is er de tentoonstelling van kunstenares Miems van Citters (start op 3 mei 2016 en loopt door tot en met 12 september 2016). In de zomermaanden, om precies te zijn van juni tot en met oktober, ligt de focus op de onderwaterarcheologie en wrakduiken. Tot slot is er de tip om met uw kleinkinderen dit jaar in december eens langs te komen tijdens Het Huis van Sinterklaas. 

Meer info: www.stadhuismuseum.nl 
Meelstraat 6-8
Zierikzee


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1325
Categorie: 
Zeeland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stadhuismuseum zierikzee, zierikzee bezienswaardigheden, bezienswaardigheden zeeland, musea zierikzee