Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Eye Film Instituut

Eye Film Instituut in Amsterdam | Grote collectie films, foto's en affiches.

Vanaf 5 april 2012 is het nieuwe Eye Film Instituut in Amsterdam geopend. Het nieuwe Filmmuseum telt vier filmzalen, een expositieruimte van 1.200 m2 en een ontmoetingsruimte met restaurant waar bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht over het IJ. 

Het Film Instituut heeft een grote collectie van maar liefst 46.000 films, 500.000 foto's en 41.500 affiches. Het Filmmuseum heeft als doel om al het filmerfgoed voor het nageslacht te bewaren. Het Eye Film Instituut, ontworpen door twee Weense architecten, is geheel van wit aluminium en wordt al de oprijzende zwaan of pareloester genoemd. Het prachtige complex is met de pont achter het Centraal Station gratis te bereiken. 

De filmtempel rekent op 225.000 bezoekers per jaar en tot en met 11 april 2012 kan het publiek kennis komen maken tijdens het groots opgezette openingsfestival. Meer info is te vinden op de website www.eyefilm.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2149
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
film, eye film instituut, bioscoopfilms, filmmuseum, bioscoop, film top tien