Volg ons via
 
 
 

Doesburg - Lalique Museum

Lalique Museum | René Lalique is voor de juwelen- en glaskunst wat Rembrandt voor de schilderkunst is.

Lalique Museum

Het Lalique museum in de oude Hanzestad Doesburg is geheel gewijd aan de Da Vinci van de juwelen-en glaskunst René Lalique. (1860-1945).

De collectie in Doesburg vertegenwoordigd zowel de art nouveau als de art deco  periode. Er is een zeer grote verscheidenheid aan objecten. Lalique is in het bezit van een fenomenaal creatief vermogen geweest. Dit in combinatie met een uitmuntend vakmanschap.

Lalique heeft zich in zijn werk veelal gericht op de zogenaamde "kleine natuur". Dit zijn de kikker, de libelle en bijvoorbeeld de vlinder. De objecten zijn met een zeer groot oog voor detail tot stand gekomen.

Vanuit het “Metropolitan Museum of Art”, “Musée des Arts décoratifs”  en internationale collectioneurs zijn objecten van Lalique opgesteld in het museum dat gevestigd is in een oud Rijksmonument. Een groot deel van de werken is niet eerder in een museum tentoongesteld.

In het museum worden veel lezingen gehouden over het leven en werk van René Lalique als ook over de tijdelijke tentoonstellingen. U kunt zich inschrijven voor een arrangement waarbij u ontvangen wordt bij de concertvleugel onder het genot van een glaasje prosecco. Na de uitleg van de conservator is er een rondleiding en een zeer luxe huisgemaakte lunch in het museum.

Voor contact: info@musee-lalique.nl www.musee-lalique.nl
0313471410


Afbeeldingen
  • glas th.jpg
  • glas 1.jpg
  • glas 2.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1605
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
glasmuseum, lalique museum, rené lalique, juwelen en glaskunst, kunst, glaskunst