Volg ons via
 
 
 

Op verkenning door Zeeland, de pontjes varen nog

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het is niet meer lastig om de prachtige provincie Zeeland te verkennen. De verschillende eilanden zijn middels bruggen, dammen en tunnels goed met elkaar verbonden zodat je snel en gemakkelijk op verkenning kunt van het ene naar het andere eiland. In vroeger tijden was je afhankelijk van de schipper die je met zijn vrachtschip wel naar de overkant wilde brengen maar ook bestonden er nog vele pontjes die het vervoer regelden van wandelaars en fietsers.

Een tochtje maken op de Zeeuwse wateren kun je nog altijd vanuit één van de dertien haventjes maar ook zijn de pontjes nog niet helemaal verdwenen. Zelfs de oude routes, die vroeger ook werden bevaren, zijn nog in bedrijf.

De vertrektijden van de pontjes staan vermeld in de Almanak van de Zeeuwse pontjes maar ook op de website www.rondjepontje.nl kun je vooraf informatie verkrijgen over de vaartijden- en dagen van de verschillende pontjes.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2466
Categorie: 
Zeeland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pontje, zeeland, vakantie in zeeland, vaartijd pontje, camping in zeeland, fietsroute in zeeland