Volg ons via
 
 
 

Hernen - Kasteel Hernen

Kasteel Hernen | Middeleeuwse karakter is behouden en als enige kasteel in ons land beschikt het nog over overdekte weergangen.

Kasteel Hernen ligt in het zuiden van de provincie Gelderland in het dorp Hernen (gem. Wijchen). Het kasteel dateert uit de 14e eeuw maar is sinds de 17e eeuw onbewoond. Daar er praktisch nooit iets aan verbouwd is heeft het kasteel zijn middeleeuwse karakter behouden en beschikt het als enige kasteel in ons land over overdekte weergangen. Kasteel Hernen heeft geen belegeringen meegemaakt en is ook nooit door oorlogen of natuurrampen geteisterd. Het kasteel heeft bekendheid verworven door de opnamen in 1968, van de televisie-serie Floris.

Het kasteel is onder leiding van een gids te bezichtigen. In en om het kasteel vinden regelmatig evenementen plaats zoals de tuinmarkt. (www.tuinmarkthernen.nl)

Niet ver van het kasteel vandaan, op 3 kilometer afstand, ligt het Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden. Hier is veel informatie te vinden voor een bezoek aan het Land van Maas en Waal. Zo zijn er wandel- en fietsroutes, informatie over meer bezienswaardigheden in de omgeving en kun je er even bijkomen onder het genot van een kopje koffie of thee. De toegang is gratis. Het Bezoekerscentrum is te vinden aan de Van Balverenlaan 1b in Leur. (www.mooigelderland.nl/heerlijkheden)

  • Kasteel Hernen
  • www.mooigelderland.nl/hernen
  • Dorpsstraat 40
  • Hernen

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1327
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kasteel hernen, kasteel, gelderse kastelen, kasteeltuin, kastelen gelderland