Volg ons via
 
 
 

Rozendaal - Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael | Bijzondere meubels, zilver en porselein uit de 18e en 19e eeuw.

Hoe er in vroeger tijden werd geleefd en gewoond is goed te zien in Kasteel Rosendael te Rozendaal (Gld). Het kasteel is in 1977 door de toenmalige laatste bewoner Willem Frederik Torck baron van Pallandt overgedragen aan de stichtingen Het Geldersch Landschap en Vrienden der Geldersche Kasteelen. Zowel het landhuis en de tuin zijn gerestaureerd en kunnen door het publiek worden bezocht.

De collectie van kasteel Rosendael omvat bijzondere meubels, zilver en porselein uit de 18e en 19e eeuw. Het prachtig aangelegde landschapspark is ook met name voor kinderen erg leuk om te bezoeken. De bedriegertjes, de schelpengalerij en de theekoepel zijn echte publiekstrekkers. Het kasteel is helaas voor mensen die slecht ter been zijn, minder geschikt om te bezoeken vanwege de vele trappen die genomen moeten worden.

Het kasteel is te bezichtigen onder leiding van een gids, in het park kan men vrij wandelen. kijk voor alle informatie over openingstijden en rondleidingen op de website www.mooigelderland.nl

  • Kasteel Rosendael
  • Rosendael 1
  • Rozendaal (Gld)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1289
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kasteel rosendael, kasteel, kastelen, rosendael kasteel, kastelen gelderland