Volg ons via
 
 
 

Maredsous (B) - Schuif aan bij de monniken aan tafel

Abdij van Maredsous | Ervaar zelf de gastvrijheid en tradities van de monniken.

Maredsous – Het bezoekerscentrum St. Joseph van de abdij van Maredsous steekt in een nieuw kleedje. Bezoekers kunnen vanaf heden ook in het bezoekerscentrum de gastvrijheid en tradities van de monniken ervaren. Bezoekers kunnen als het ware bij de monniken aan tafel schuiven. Dezelfde materialen en stijl werden gehanteerd om het centrum in te kleden en te zorgen voor gezellige, traditionele sfeer.   

Uiteraard staan de producten van de abdij centraal. Belgische gerechten met Maredsous bier, kaas en brood staan op het menu. De gastvrijheid krijg je er gratis bij.

De abdij van Maredsous werd op 15 oktober 1872 gesticht door benedictijnsmonniken in de vallei van de Molignée. De abdij is een typisch voorbeeld van de neogotiek en past harmonieus in de beboste en glooiende omgeving van de streek.  Jaarlijks trekt de abdij meer dan 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.  Waarden als toewijding en gastvrijheid zijn nog steeds kenmerkend voor het leven in de abdij van Maredsous. Het bezoekerscentrum St. Joseph  laat bezoekers kennismaken en proeven van de traditionele specialiteiten van de abdij zoals bier, kaas en brood. 

Sinds kort kunnen bezoekers aanschuiven aan de tafel van de monniken en de tradities en gastvrijheid ervaren.  Houten banken, tafels en kasten zijn in dezelfde stijl uitgewerkt als die in de abdij.

Meer info: www.maredsous.be

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1367
Categorie: 
Uitjes over de grens
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
abdij van, abdij maredsous, klooster, monniken