Volg ons via
 
 
 

Oirschot - Varkens kijken bij Hoeve Polsdonk

Hoe wonen en leven varkens in Oirschot | Bekijk het zelf

Kom gratis varkens kijken en ervaar zelf hoe zij wonen en leven. Een afspraak maken is niet nodig. B&B Hoeve Polsdonk in Oirschot is het twaalfde zichtbedrijf in Nederland en het eerste B&B in Nederland met zichtstal. Heel bijzonder aan de stal is dat de bezoeker hier een luchtwasser in werking kan zien. Deze wasser verwijdert ammoniak en andere geurstoffen uit de stallucht.

Bezoekers kunnen door de ramen zien hoe dit gebeurt en bij elke stap het effect ook ruiken. In Duitsland wordt deze techniek op grote schaal toegepast; in Nederland is het in opkomst. Sinds mei 2009 is de varkenszichtstal geopend. Iedereen kan door grote ramen de varkens zien. Ook kan je een luchtwasser zien. Dit is een vrij nieuwe techniek om stallucht te zuiveren van fijnstof, amoniak en geur. De bezoekers kunnen de lucht ruiken na de verschillende stadia. Verder wordt een film over het hele bedrijf getoond. De zichtstal is dagelijks open van 10.00 tot 20.00 uur ( in de winter tot 17.00 uur) en kan gratis bezocht worden. Zie ook www.stapindestal.nl.

Meer info:  www.hoevepolsdonk.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1582
Categorie: 
Noord-Brabant
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
varken, varkensstal, b&b, zichtstal, vleesboerderij