Volg ons via
 
 
 

Vlissingen loodswezen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Westerschelde heeft veel ondiepe plekken en sterke stromingen. Het is daarom een van de moeilijkste rivieren om te bevaren.

De schepen op de Westerschelde moeten een loods aan boord nemen. Uitzonderingen zijn kleinere schepen zonder gevaarlijke lading en schepen die zeer frequent over de Westerschelde varen. De loodsen hebben een grondige opleiding gehad. De registerloods klimt op in bevoegdheid voor steeds grotere schepen. Dit proces duurt tien jaar dan is de loods bevoegd voor het loodsen van schepen van alle lengtes.

De loodsen komen zowel uit Belgie als uit Nederland (meeste loodsen zijn Belgisch). Schepen met bestemming een Nederlandse haven worden geloodst door Nederlandse registerloodsen.

De Belgische Loodsen Societeit is net om de hoek, op de boulevard (achter het bruine gebouw op de foto). Op het terras kan men de loodsboten zien uitvaren. Ook kan men er eten en hotelkamers boeken. Op de website www.loodswezenvlissingen.nl is meer informatie te vinden.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1629
Categorie: 
Zeeland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
scheepvaart, Westerschelde, loods