Volg ons via
 
 
 

28 jan - Miniconcert in Zuiderzeemuseum

Muziek in het atrium van het binnenmuseum | Intieme miniconcerten gedurende de winterperiode

In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen net als voorgaande jaren miniconcerten. Diverse duo’s en muziekgroepen treden op verschillende zondagen in de maanden november tot en met maart op. Luister, kijk en dans hier naar hartenlust. In december en januari zijn er concerten van: Jeff Heine, Pastora, El Armenio, Livio en Folq World. Zij spelen Flamenco, Zuid-Amerikaanse- en wereldmuziek, waar je bijna niet stil bij kunt blijven zitten.

De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van de concertenreeks. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en Zeegers Postma. 

Zondag 10 december: Jeff Heine
Flamencogitarist Jeff Heijne behaalde zijn master degree bij Eric Vaarzon Morel aan het conservatorium van Amsterdam. Hij bracht vorig jaar zijn eerste CD uit en stond afgelopen maand in AHOY als muzikaal begeleider van een dressuur voor paarden.

Zondag 7 januari: Pastora en El Armenio
Flamencodanseres Pastora en gitarist El Armenio treden samen op. Pastora werkte samen met gerenommeerde muzikanten en maakte diverse theatervoorstellingen. El Armenio werkte samen met zijn leraar en inspirator Salvador Andrades. Hij genoot een mooie muziekopleiding en won diverse prijzen. Durf jij deze zondag ook op de dansvloer te stappen?

Zondag 14 januari: Livio
Voel de harteklop van de Cubaanse Son en beweeg mee op de Colombiaanse Cumbia tijdens het miniconcert van Combolero op zondagmiddag 14 januari. Livio brengt mooie, Spaanstalige duetten, begeleid door accordeon, gitaar, contrabas en percussie. Van de straten van Havanna tot de stranden van Puerto Rico; van de pleinen van Buenos Aires tot de bergen van Yucatan; de Midden- en Zuid-Amerikaanse muziek omspant werelddelen en omarmt wereldzeeën.

Zondag 28 januari: Folq World
Op deze zondag klinkt er muziek van Enkhuizer muzikanten in het atrium. Het kwartet Folq World brengt heerlijke wereldmuziek van lokale grootheden ten gehore. De leden spelen klarinet, contrabas, gitaar en akkoorden. Een mooi concert voor de laatste zondag in januari!

Foto: Zuiderzeemuseum Miniconcerten, Foto Frank Bedijs


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 79
Categorie: 
01 Januari
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
adres zuiderzeemuseum, openingstijden zuiderzeemuseum, korting zuiderzeemuseum