Volg ons via
 
 
 

jan - Kunstbeurs FIRST ART FAIR

Kunstbeurs voor hedendaagse kunst: de FIRST ART FAIR

In de Passenger Terminal Amsterdam vindt  van woensdag 17 tot en met zondag 21 januari 2018 een nieuw opgezette kunstbeurs voor hedendaagse kunst plaats: de FIRST ART FAIR, de eerste kunstbeurs van het jaar. De FIRST ART FAIR is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een breed spectrum aan kunst van hoog niveau. 

Op dit vijfdaagse evenement zijn schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen te koop van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van geselecteerde galerieën uit het hele land. 

De nieuwe beurs biedt een breed spectrum aan stijlen, van abstract tot figuratief. De FIRST ART FAIR richt zich op een publiek dat kunst kiest die past bij de eigen persoonlijkheid. Liefhebbers van inspirerende en esthetische kunst, waarin passie en vakmanschap een belangrijke rol spelen.

Extra expositie Giovanni Tommasi Ferroni

Op het Panoramadeck van de Passenger Terminal wordt een speciale verkoopexpositie ingericht van circa 70 schilderijen en werken op papier van de Italiaanse schilder Giovanni Tommasi Ferroni (Rome 1967), die ook in Nederland grote bekendheid geniet.

De schilderijen van Tommasi Ferroni, geboren in een familie van kunstenaars, laten een fantasiewereld zien gevuld met monumentale gebouwen en mythologische en historische figuren. Wat zijn werk onderscheidt van de stijl van zijn voorvaderen is de moderne touch die hij toevoegt. Een synthese, die vaak een licht ironisch, maar altijd een bijzondere sfeer geeft. Het contrast in zijn werk, tussen de afbeelding en de plaatsing in de tijd (anachronisme) resulteert in magisch realisme.

De First Art Fair wordt georganiseerd door Onderneming & Kunst, een organisatie- en adviesbureau op het gebied van de beeldende kunst, dat ook verantwoordelijk is voor ART BREDA en de KunstRAI.

Artist Talks
De kunstliefhebber die graag meer wil weten over de achtergrond van de kunstwerken die hij op de First Art Fair ziet, kan op 18 januari de Artist Talks bijwonen. Kunstenaars die zullen spreken zijn o.a.: schilder Sylvie Overheul (Galerie Pictura), beeldhouwster Saskia Pfaeltzer (Galerie Amsterdam) en de Italiaanse schilder Simon Pasini (Galerie Terbeek). Zie www.firstartfair.nl voor het volledige programma.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 158
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kunstbeurs amsterdam, wat is kunst, wanneer is iets kunst