Volg ons via
 
 
 

jan - Kunstbeurs FIRST ART FAIR

Kunstbeurs voor hedendaagse kunst: de FIRST ART FAIR

Tweede editie FIRST ART FAIR in januari in Passenger Terminal Amsterdam

In de Passenger Terminal Amsterdam vindt van woensdag 16 tot en met zondag 20 januari 2018 de tweede editie plaats van de FIRST ART FAIR, de eerste kunstbeurs van het jaar. De FIRST ART FAIR is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een brede selectie van kunst van hoog niveau.

Op dit vijfdaagse evenement zijn schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en juwelen te koop van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van ruim 30 geselecteerde galerieën uit het hele land.

De beurs biedt een breed spectrum aan stijlen, van abstract tot figuratief. De FIRST ART FAIR richt zich op een publiek dat kunst kiest die past bij de eigen persoonlijkheid. Liefhebbers van inspirerende en esthetische kunst, waarin passie en vakmanschap een belangrijke rol spelen.

First Nations- en Maorikunst
Artwise is een organisatie die zich ten doel stelt om de hedendaagse kunst van de originele bewoners van Canada (de First Nations) en Nieuw-Zeeland (Maori) bekendheid te geven in Europa en zo bij te dragen aan de instand houding van deze bijzondere culturen. De kunst van deze volkeren wordt op traditionele wijze van leermeester op leerling overgebracht, waarbij elke kunstenaar zijn eigen stempel drukt op een eeuwenoude kunsttraditie die draait om legenden, symbolen en magie.

Monumentaal werk van Melanie Visser
Op de FIRST ART FAIR zullen vijf monumentale werken van Melanie Visser geëxposeerd worden. Haar werk benoemt ze als ‘filosofisch realisme’, een term die aangeeft dat de zoektocht naar dé Waarheid en het Mysterie van het Zijn haar werk inspireren. De monumentale grafiettekeningen, ingebrand in transparant polystyreen, hebben een verwantschap met de etsen van de befaamde 17de eeuwse etser Hercules Seghers. Tijdens de opening op woensdag 16 januari organiseert Melanie samen met haar man Ad Visser een presentatie.

Artist Talks
De kunstliefhebber die graag meer wil weten over de achtergrond van de kunstwerken die hij op de First Art Fair ziet, kan op donderdag 17 januari de Artist Talks bijwonen. Het programma wordt op de website gepubliceerd.

FIRST ART FAIR
Passenger Terminal Amsterdam
woensdag 16 - zondag 20 januari 2018
www.firstartfair.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 364
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kunstbeurs amsterdam, wat is kunst, wanneer is iets kunst