Volg ons via
 
 
 

okt - Nationale Archeologiedagen

Horen, zien en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen | Ontdek het verleden

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12,13 en 14 oktober krijgt het publiek de kans om mee te kijken met wat er allemaal in de Nederlandse bodem verstopt zit en zat. Deuren die normaal gesloten blijven gaan open en op verschillende plaatsen mag het publiek ook zelf z'n handen vuilmaken.

Met een gevarieerd programma voor jong en oud laten meer dan 130 organisaties zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt. Het publiek krijgt de kans om in de fascinerende wereld van de Archeologie te stappen. 

Nationale Archeologiedagen 

De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de fascinerende wereld van de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor jong en oud. De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. Tijdens de dagen trekken archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken. Nederland sluit daarmee aan bij de jaarlijkse ‘International Archaeology Day’ en bij de traditie van Nationale Archeologiedagen die er in verschillende landen van Europa al worden georganiseerd.
Partners

De Nationale Archeologiedagen worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Mondriaan Fonds, het Rijksmuseum van Oudheden, De Erfgoedstem, Maand van de Geschiedenis, ArcheoHotspots en de AWN, Vereniging van de vrijwilligers in de Archeologie.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 369
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
archeologiedagen, archeologie studeren, archeologie nieuws