Volg ons via
 
 
 

april - ART Breda

ART Breda | Breda opnieuw middelpunt van kunst, antiek en design

Na drie succesvolle edities op het Chasséveld en één in het voormalig Breda's Museum, vindt ART BREDA in 2018 plaats in de nieuwe evenementenhal in Breepark. De kunst- en antiekbeurs wordt gehouden van donderdag 19 tot en met zondag 22 april 2018.

Met de evenementenhal Breepark heeft Breda na 18 jaar een opvolger voor het Turfschip, de plaats waar ART BREDA haar oorsprong vond. Breda is de afgelopen vier jaar een uitstekende locatie gebleken voor ART BREDA met name omdat deze zich richt op Nederland en België. Met deze nieuwe hal is er nu een permanente plek die aan de hoge eisen van ART BREDA voldoet. Hij is goed bereikbaar, zowel met de auto als openbaar vervoer en er is gratis wifi en ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Hoog niveau
De samenstelling van het deelnemersveld van ART BREDA blijft gelijk aan de voorgaande edities. ART BREDA is een gemengde beurs met uitsluitend de allerbeste deelnemers op het gebied van kunst, antiek en design. De deelnemers worden geselecteerd door het bestuur en commissies die garant staan voor kwaliteit. Het aanbod wordt voorafgaande aan de opening van de beurs nauwgezet beoordeeld door deskundige keuringscommissies. De beurs biedt plaats aan ruim 80 deelnemers; waaronder:

    handelaren in oude kunst, antiek, juwelen, specialisten op onder meer het gebied van Art Nouveau, aziatica, uurwerken, kaarten en prenten, ikonen en tapijten (circa 65%).
    galerieën met hedendaagse kunst, fotografie, hedendaagse juwelen en modern design (circa 35%).

Veel bezoekers
Art Breda richt zich met name op Nederlandse en Belgische verzamelaars en liefhebbers van oude en hedendaagse kunst en antiek.  De afgelopen jaren heeft 80% van het publiek ART BREDA beloond met het cijfer 8 of hoger en het aantal bezoekers dat aangeeft iets te hebben gekocht is gestegen van 8 naar 13%. 64% van de kopers heeft op de beurs een bedrag tussen € 1.000 en € 5.000 besteed. Vorige edities van ART BREDA trokken circa 17.500 bezoekers en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren zal toenemen.

‘’Wij zijn verheugd ART BREDA te mogen verwelkomen in onze hal. Het is een mooie, kwalitatief hoogwaardige beurs en een professionele organisatie.’’
Henry Martens, Algemeen Directeur Breepark   

‘’In Breepark heeft kunst- en antiekbeurs ART BREDA een goede permanente locatie gevonden. Naar verwachting zal de uitstekend geoutilleerde hal aan de hoge verwachtingen van zowel deelnemers als bezoekers beantwoorden. Met Breepark hoopt ART BREDA, dankzij de gunstige ligging en gratis parkeergelegenheid, de komende jaren een groeiend aantal kunst- en antiekliefhebbers te mogen verwelkomen!’’    Erik Hermida, Directeur ART BREDA

Data en locatie
19 - 22 april 2018
Evenementenhal Breepark, 4817 ZX Breda

Entreeprijzen
Volwassenen € 15,-
Jeugd 12 - 18 jaar € 10,-
Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding gratis.

Meer info: www.artbreda.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1210
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kunstbeurs, antiekbeurs, kunst en antiek, uit in breda, art breda