Volg ons via
 
 
 

juni - Viva Italia

Viva Italia | Autofestival met Italiaans temperament

Viva Italia  opnieuw in het pinksterweekend!

Pinksterzondag 8 juni 2014 – TT Circuit Assen

Het bekende evenement Viva Italia! is ook dit jaar weer in het pinksterweekend op het TT Circuit Assen. Elke autoliefhebber kan dan weer genieten van een autofestival met Italiaans temperament! Viva Italia! Is gericht op alle Italiaanse merken, of het nu vergane glorie of moderne trots betreft.

Viva Italia! is een initiatief van de ervaren evenementenorganistor 402 Automotive, die tal van bekende festivals op haar naam heeft staan,zoals het Nationaal Oldtimer Festival (dit jaar een fusie met het bekende GP Classic van de HARC), Porsche Scene Live en de American Sunday. Het evenement zal zich 402 kennende daarom onderscheiden door een gevarieerd programma aanbod op de baan en op de paddocks. 

Op de paddocks treft u tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern. Standhouders bieden u accessoires (auto- en lifestyle), onderdelen, verzekeringen en nog veel meer, zoals automobilia (boeken, folders en miniaturen). Er is een Concorso Italiano, gesponsored door poetsmiddelenfabrikant Meguair’s, waarbij in diverse klasses deelnemers naar huis kunnen gaan met bekers in dit toekomstige prestigieuze concours, waarbij natuurlijk enkele ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen.

Op het circuit is het een komen en gaan van race-auto’s, circuitfanaten of “circuittoeristen”.  Het baanprogramma biedt voor iedereen wat wils. Zo is er het onderdeel Vrij Rijden voor zowel de Sportklasse en de Toerklasse. In de Toerklasse kun je met passagier en zonder helm lekker het circuit verkennen en genieten van het bochtenwerk en de rijkunsten van je Italiaanse bolide. De sportklasse is bedoeld voor circuitfanaten die hun auto lekker de sporen willen geven. 

Daarnaast is Viva Italia! een evenement waar de doorgewinterde circuitracers hun gang kunnen gaan in enkele demoraces. Raceklassementen boeken hier een zogenaamde demoessie. Welke klasses bewonderd kunnen worden tijdens Viva Italia! wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Meer informatie is te verkrijgen op de website www.viva-italia.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1733
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
viva italia, automotive, circuit assen, autorace, autoaccesoires, autoclubs, autofestival