Volg ons via
 
 
 

juni - Tuindagen Landgoed Vollenhoven

Tuindagen Vollenhoven op één van oudste buitenplaatsen van Stichtse Lustwarande.

Van 23 juni t/m 25 juni 2017 gaan de poorten van landgoed Vollenhoven weer voor drie dagen open. Achter het witte landhuis dat zo statig en fier aan de weg staat, gaat een onverwachte schoonheid aan natuur en cultuur historie schuil. De originele aanleg van het landgoed is goed bewaard gebleven en in de prachtig onderhouden tuinen proeft u de sfeer van vroegere tijden. Tijdens een wandeling over ca 20 ha van het landgoed komt u door de Engelse tuin met de op kleur ingeplante borders, de moestuin met vele oude en vergeten groenten en velden vol ridderspoor en lupine, het Engelse landschapspark met de kronkelende paadjes. Bovendien bezoekt u de ijskelder, het koetshuis en de oranjerie. Tijdens de wandeling komt u langs speciaal geselecteerde verkoopstands en kunt u deelnemen aan workshops of de demonstraties bekijken. Om bij te komen van alle indrukken kunt u in de oranjerie of bij het grote huis terecht voor iets te eten of te drinken.

Landgoed Vollenhoven is een van de oudste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande Het particuliere landgoed wordt met zorg en liefde beheerd door afstammelingen van de heer M.van Marwijk Kooy, die het landgoed begin vorige eeuw kocht. Deze generatie hecht veel belang aan de natuur- en cultuurhistorische waarden. Het zeer complete landgoed bevat een Engels landschapspark, verschillende tuinen waaronder een Engelse tuin en een moestuin, een buitenhuis, oranjerie, koetshuis, boerderijen en een ijskelder. Tijdens de Tuindagen zijn alle tuinen, die de rest van het jaar voor het publiek gesloten zijn, opengesteld. Ook de oranjerie en koetshuis zijn te bezichtigen. De verdere gebouwen zijn om privacy redenen gesloten voor het publiek.

De Tuindagen op landgoed Vollenhoven hebben de bezoeker veel te bieden. Naast de prachtige wandeling over het landgoed, kunnen de bezoekers deelnemen aan verschillende workshops. Variërend van bloemschikken tot tuindecoratie. Tijdens uw wandeling komt u langs vele demonstraties op tuingebied. Van alles van mandenvlechten tot snoeien. De vele verkoopstands zijn zorgvuldig geselecteerd op hun affiniteit met het buitenleven. Meer info: www.landgoedvollenhoven.nl

  • Landgoed Vollenhoven 
  • De Bilt

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1866
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuin, tuindagen, tuindagen vollenhoven, tuinaanleg, voorbeeld tuinen, moestuin aanleggen, bloemschikken, tuindecoratie