Volg ons via
 
 
 

maart - ZieZo Beurs

Theatervoorstelling én innovatieve brilcamera voor blinden op ZieZo-beurs 2018 

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart vindt in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht de ZieZo-beurs plaats. Het is dé nationale oogbeurs voor blinden en slechtzienden. Met dit jaar als grote publiekstrekkers de lancering van de innovatieve en intelligente mini-camera OrCam MyEye 2.0 en theatervoorstelling Komt het Zien! met live audiodescriptie. 

De ZieZo-beurs wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd. Net als in 2017 vestigt de beurs zich in het Beatrixgebouw in Utrecht. Een perfecte locatie; centraal gelegen en goed bereikbaar met zowel de auto als het OV. 

Gratis toegang na voorregistratie

Toegang tot de beurs is na voorregistratie gratis. De gratis toegangskaarten zijn vooraf te reserveren op www.ziezo.org. Kaarten aan de deur zijn beperkt beschikbaar en kosten € 7,50 per persoon. Reserveer gratis kaarten vooraf om zeker te zijn van toegang tot de beursvloer. 

Innovatie op de beurs; OrCam MyEye 2.0 en eSight

Op de beurs worden de nieuwste technologieën en snufjes gepresenteerd voor slechtziend en blind Nederland. Orcam MyEye 2.0 wordt op ZieZo-beurs 2018 officieel gelanceerd. Deze slimme mini-camera leest voor, herkent producten en reageert op simpele gebaren. De intuïtieve camera herkent zelfs bekende gezichten van vrienden, familie en collega’s! 

Ook eSight van Lexima Reinecker Vision is een zeer interessant en innovatief hulpmiddel. Deze elektronische bril geeft weer zicht aan zeer slechtzienden en biedt daarmee mogelijkheden voor zelfstandig studeren, werken en leven. 

Naast de OrCam en eSight biedt de beurs een breed aanbod aan hulpmiddelen. Zoals Connect 12; een combinatie van een krachtig digitaal vergrootglas en de veelzijdigheid van een Android-tablet. Een ideale oplossing voor studenten met minder gezichtsvermogen. De meeste hulpmiddelen zijn zelfs direct beschikbaar. Verschillende hulpmiddelen en apparaten worden tijdens workshops van onder meer Babbage gedemonstreerd en toegelicht. 

‘Ik zie geen steek, maar toch heb ik alles gezien!’

Dit jaar nieuw op de beurs is theater ‘Komt het Zien! Met audiodescriptie door hun blindentolken zijn voorstellingen als Hendrik Groen en musicals door slechtziende en blinde mensen volledig te volgen en te beleven. Op beide beursdagen speelt elk half uur een spannende komische theatervoorstelling (10 minuten) met live audiodescriptie door een blindentolk. 

De bezoeker wordt naast een uitgebreide en gezellige beursvloer ook een beursprogramma aangeboden met presentaties en workshops over breed maatschappelijke onderwerpen gerelateerd aan low-vision. 

Participatie en zelfstandigheid van mensen met een visuele beperking centraal

De beurs wordt georganiseerd voor mensen met een visuele beperking en een ieder die hiermee (beroepsmatig) te maken heeft. Het evenement biedt een volledig overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van wonen, werken, lezen, leren, ontspannen, kortom leven met een visuele beperking. Participatie en zelfstandigheid van mensen met een visuele beperking staan op de ZieZo-beurs centraal.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2208
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oogfonds, oogfonds nederland, oogfonds test, slecht zien, wazig zien, blind zijn, visuele beperking