Volg ons via
 
 
 

jan - Kerststad Valkenburg

Bovengronds is er in Kerststad Valkenburg natuurlijk ook van alles te beleven.

Kerststad Valkenburg 2017: laat u ook betoveren! 
 
Vanaf vrijdag 17 november 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 wordt het Zuid-Limburgse geulstadje Valkenburg omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Tot even na Nieuwjaar is Valkenburg gehuld in betoverend mooie sferen met overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen… met een beetje geluk bedekt met een dikke laag echte sneeuw! 
 
Valkenburg dankt de titel ‘Kerststad’ aan het feit dat er ieder jaar rond Kerst twee kerstmarkten in de stad gehouden worden – beide ondergronds. Eén vindt plaats in de Gemeentegrot en één in de Fluweelengrot. De kerstmarkt in de Gemeentegrot is de oudste kerstmarkt van Europa. Tijdens deze markt zorgt de smaakvolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse geschiedenis voor een bijzondere entourage. Een rondgang door de Fluweelengrot voert u langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18e eeuwse kapel en stands met kerst- en cadeauartikelen en oude ambachten. 
 
Welkom bij Kerststad Valkenburg, dé kerststad van Nederland! 
 
Kijk voor openingstijden grotten en laatste nieuws op: www.kerststadvalkenburg.nl
www.facebook.com/kerststadvalkenburg 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3484
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kerst, kerstmarkt, valkenburg, kerstmarkt gemeentegrot, kerstmarkt fluweelengrot, kerstmarkten duitsland, kerstmarkten nederland