Volg ons via
 
 
 

dec - Levend Verleden

Den Ham (ov) | Kerstmarkt en Historisch schouwspel

Opnieuw terug in de geschiedenis, maar dan na de Franse tijd. Onderwerpen passeren de revue zoals het geruchtmakende bericht dat in 1827 een groep van 27 mannen uit Magele op smokkeltocht drie commiezen in de pan hebben gehakt. Maar ook aandacht voor het echte boerenleven in deze kleine gemeenschap met acht herbergen. De moraal was dan ook wel te zoeken. 

Wellicht de oorsprong van ‘goddeloos Den Ham?” Of toch de zogenaamde ‘afscheiding der Gereformeerden”  óók Den Ham en de bijzondere rol van de toenmalige burgemeester.  Kortom ingrediënten te over om ook dit jaar een heel bijzonder schouwspel neer te zetten. 

Elk jaar is het rustieke dorpje Den Ham bij Ommen tijdens de kerstmarkt weer achtergrond van het historisch schouwspel. Bijna 200 inwoners van Den Ham spelen in natuurgetrouw historische kledij humoristische maar ook serieuze taferelen uit de hiervoor kort beschreven periode van de plattelandsgeschiedenis. 

Meer info: www.levendverleden.nl

Vanwege de slechte weersvoorspelling "afgelast" 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2737
Categorie: 
Archief
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kerst, kerstmarkt, kerstmarkt duitsland, kerstmarkt nederland, vvv den ham