Volg ons via
 
 
 

Gemakkelijk op pad in de Zweedse provincie Varmland

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Wandelen in de ongerepte natuur van Zweden is fantastisch. Jammer dat er tot nu toe nauwelijks goede routebeschrijvingen voor dagwandelingen waren. Daar komt nu verandering in. Afgelopen zomer liepen de auteurs nog rond in Värmland (Midden Zweden) en nu al is de Nederlandstalige wandelgids ‘Wandelen in Värmland’ verkrijgbaar in de boekhandel en via internet. In de handzame gids met ringband zijn 22 (halve)dagwandelingen opgenomen, allemaal rondwandelingen. De 88 kleurenfoto’s, overzichtelijke routekaartjes en handige GPS-coordinaten  nodigen uit om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan.

Wandelen in Värmland is te koop in de boekhandel (ISBN 9789078194040) of zonder bijkomende kosten te bestellen via www.wandeleninvarmland.nl. Op deze website zijn ook foto’s te bekijken en is een voorbeeldwandeling te downloaden.

Wandelen in Värmland
Zo groen, uitgestrekt en leeg. Dat is het gevoel dat je steeds weer zult ervaren als je erop uit trekt in de Zweedse natuur. Al dat groen wordt afgewisseld met water. In ieder dal een rivier of beekje, achter elke heuvel een meer. De provincie is dunbevolkt, waardoor er veel ruimte is voor natuur. Niet voor niets is dit de regio waar jaarlijks de meeste elanden worden gezien. De ongereptheid en de rust maken Värmland tot een van de populairste bestemmingen voor toeristen die naar Zweden komen. Er zijn volop mogelijkheden voor outdoor-activiteiten en in de uitgestrekte natuur kun je prachtige wandelingen maken. Het is dan ook verrassend dat er tot nu toe geen wandelgids was met korte en langere dagtochten in deze provincie in Midden Zweden, ook niet in andere talen.

Nederlandstalige wandelgids
Met de gids ‘Wandelen in Varmland’ is daar verandering in gekomen. De auteurs hebben gezocht naar de leukste en mooiste tochten, verspreid over de hele provincie. Ze variëren in lengte van vijfenhalf tot ruim twintig kilometer, zodat er voor iedereen iets bij zit. De 22 wandelingen lopen veelal over gemarkeerde paden. Bij iedere routebeschrijving staat aangegeven hoe lang deze duurt, aangevuld met een zwaartecategorie (1 tot 3). De beknopte inleiding en de 88 kleurenfoto’s geven een goed beeld van wat je als wandelaar tegen kunt komen onderweg.

De uitgeverij
De wandelgidsen van One Day Walks Publishing (voorheen De Smaakmakers) onderscheiden zich van andere reeksen doordat ze helemaal zelf worden gemaakt. Alle wandelingen en foto’s worden door de auteurs/uitgevers zelf gemaakt. Ook de opmaak wordt in huis gedaan conform een eigen format. Waar andere bedrijven er voor kiezen om snel buitenlandse gidsen in vertaling op de markt te brengen (met het risico op een foute of onduidelijke vertaling), werkt One Day Walks langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud zelf getest en beproefd is. Alleen op deze manier is een accurate routebeschrijving te maken, aldus de auteurs en uitgevers.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1263
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wandelgids, zweden, wandelen in zweden, varmland
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.