Volg ons via
 
 
 

Barack Obama - Dromen van mijn vader

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

In deze meeslepende autobiografie vertelt Barack Obama hoe hij, als Amerikaanse zoon van een zwarte Afrikaanse vader en een blanke Amerikaanse moeder, op zoek is naar de zin van het leven. Zijn zoektocht begint in New York, op de dag dat hij te horen krijgt dat zijn vader, die hij eigenlijk alleen uit verhalen kent, is omgekomen bij een auto-ongeluk. Deze plotselinge dood inspireert Barack Obama tot een emotionele reis. Vanuit de geboorteplaats van zijn moeder in Kansas voert zijn tocht via Hawaii, waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht, uiteindelijk terug naar Kenia.

Hier ontmoet hij de Afrikaanse kant van zijn familie en wordt hij geconfronteerd met de bittere waarheid over zijn vaders leven. Uiteindelijk probeert hij zich te verzoenen met zijn verdeelde afkomst. Barack Obama (1961) groeide op in Indonesi en op Hawaii en studeerde politicologie en rechten. Na een carrire als advocaat werd hij in 2004 tot lid van de Amerikaanse Senaat verkozen. Hij groeide al snel uit tot een van de boegbeelden van de Democratische Partij.

Op 4 november 2008 werd hij gekozen tot president van de Verenigde Staten. Barack Obama is getrouwd en heeft twee dochters.

Barack Obama - Dromen van mijn vader
Uitg. Atlas

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1570
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
autobiografie, president Amerika, obama
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.