Volg ons via
 
 
 

De nieuwe Jamie Oliver

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Van jongs af aan was Jamie Oliver (1975) al te vinden in de pub van zijn ouders, The Cricketers in Clavering. Op zijn elfde stond hij liever daar in de keuken groenten te snijden dan erop uit te gaan met zijn vrienden.  Het was dan ook een logische stap naar het Westminster catering college, waarna hij stage liep in Frankrijk. Weer terug in London ging Jamie aan de slag bij Antonio Carluccio, waar hij onder leiding van Gennaro Contaldo de heerlijkste pasta's en foccacia's leerde maken.

Bij zijn volgende werkgever, het River Cafe, kwam hij voor het eerst voor de camera, waarna zijn televisiecarrière een feit was? The Naked Chef was geboren! Enkele televisieseries en kookboeken later gaat Jamie een stapje verder en begint hij zijn eigen opleidingsrestaurants, Fifteen, gericht op kansarme jongeren. Na London en Amsterdam worden er inmiddels over de hele wereld Fifteen-restaurants geopend. Momenteel maakt hij zich hard voor gezondere maaltijden voor kinderen. De campagne met de titel 'Feed me better' moet zorgen voor gezondere en smaakvollere maaltijden op scholen. Oliver wil hiermee het schoolmaaltijden-systeem, waar al jaren een snackcultuur heerst, veranderen. Kinderen in de groei moeten gezond eten, is zijn instelling. Hij krijgt hierbij steun van de Britse overheid. Ook in Nederland wordt deze campagne met interesse gevolgd. Het tv-programma over dit project trok wekelijks bijna 1 mln kijkers.

Van zijn boeken zijn in Nederland in totaal zo'n 1,5 miljoen stuks verkocht. Zijn laatste boek, Jamie's Italië, staat al maanden in de top 10 van de best verkochte boeken.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1354
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kookboeken, topkok, recepten
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.