Volg ons via
 
 
 

Enrique Moriel - De stad zonder tijd

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

'Dat is uiteraard normaal,' antwoordde de dokter op neutrale toon en hij maakte aanstalten om zijn handen te gaan wassen. 'De dood toont ons meestal niet op ons voordeligst, hoewel niet iedere overledene wit is: juist uit de kleurnuances van de huid van een lichaam kunnen wij veel opmaken.
Maar ik moet toegeven dat ik nog nooit zo'n bloedeloos lijk heb gezien.'
'Wat bedoelt u precies met bloedeloos?' vroeg Marcos Solana.
'Wel, precies wat het woord zegt: dat er eenvoudigweg geen druppel bloed in het lichaam zit.'

Een met raadselen omgeven dood: in Barcelona wordt het lijk van een oude aristocraat gevonden waaruit al het bloed is weggezogen. Bij het lichaam worden wel bloedsporen gevonden, maar de tests wijzen uit dat dat van een andere bloedgroep is dan van de dode.

Marta Vives, de jonge assistente van advocaat Marcos Solana, krijgt de opdracht de ware toedracht achter deze dood te onderzoeken. Het wordt een tocht die haar in contact brengt met duistere krachten en oude familievetes die al eeuwen de geschiedenis van de stad bepalen.

Dan klinkt de stem van de anonieme verteller, die het levenslicht ziet in de achterbuurten van de middeleeuwse stad. Hij vertelt het verhaal van de geschiedenis van Barcelona door de eeuwen heen, maar dan vooral het verhaal van de stegen en de bordelen, van de allerarmsten en de tobbers. Van zijn moeder, de hoer, en van zijn vader, De Ander.

Samen nemen Marta en de rusteloze, mysterieuze vreemdeling de lezer mee op een fascinerende reis door schaduw en licht van de historie, die genadeloos op een dodelijke climax afstevent.

Enrique Moriel - De stad zonder tijd
Karakter Uitgevers

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1801
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boek, boeken top 10, boeken top tien, tweedehands boeken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.