Volg ons via
 
 
 

Tineke Zwijgers - Ik Vertrek - Bijzondere emigratieverhalen van Nederlanders

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Je baan opzeggen, je biezen pakken en ergens anders op de wereld helemaal opnieuw beginnen. Droom jij er ook wel eens van? De avonturiers in de TROS-serie Ik vertrek lieten het niet bij dromen en gingen echt! Tineke Zwijgers tekende hun verhalen op in het gelijknamige boek. Lees alles over hun stoere beslissing, improvisatietalent, tegenvallers en successen. Wie weet sta jij wel in de volgende editie!

De familie Van Broekhuizen begon een hotel in Zwitserland, Wilma en Eric gingen klussen in de Vogezen, en Anita en Derick bouwden een lodge in Zuid-Afrika. Kun jij je ze nog herinneren? Al die mensen die in de serie Ik vertrek de stoute schoenen aantrokken en afscheid namen van hun vertrouwde leventje? Makkelijk was het bijna nooit. De een kreeg z’n bouwvergunning niet rond, de ander ruziede met nieuwe buren of kreeg heimwee… Maar allemaal ploeterden ze door met die ene gedachte: het leven is kort en de wereld groot. Juist door die mentaliteit kregen de meeste ‘vertrekkers’ vaak toch voet aan de (nieuwe) grond.

 In Ik vertrek leef je mee met de telkens weer unieke emigratieverhalen. Het is vooral leuk om te weten hoe het nu, na enige tijd, met ze gaat. De verhalen zijn stuk voor stuk boeiend om te lezen, ook als je de serie nooit hebt gezien. En natuurlijk zijn er prachtige fotoshoots van al die ondernemende koppels en families op hun nieuwe stekkie. Daarnaast beschrijft Zwijgers de onherroepelijk aanwezige valkuilen, want het ‘heerlijk’ relaxte sfeertje dat je eerst zo aantrok, kan je plannen ook wel eens flink in de war sturen… Bovendien moet je ook voor je vertrek al heel wat regelen. Wat doe je bijvoorbeeld met je huis: verkopen of verhuren? Hoe regel je midden in de rimboe een goede school voor je kinderen? En AOW, heb je daar straks nog wel recht op? Handige informatie voor iedereen die overweegt om de stap te zetten. Maar niet alleen voor hen! Ik vertrek is ook een heerlijk meeleefboek voor iedereen die gewoon lekker verder wil dromen in ons eigen kikkerlandje.

Tineke Zwijgers  - Ik Vertrek - Bijzondere emigratieverhalen van Nederlanders
Kosmos Uitgevers 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2287
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
emigratie, emigreren, paperback
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.