Volg ons via
 
 
 

Jaleesa Malakusea - Overhoop

In haar boek ‘OverHoop’ beschrijft Jaleesa hoe haar jonge leventje in een stroomversnelling raakt na de diagnose ‘kanker’.

Doe Een Wens geeft mijn boek uit.. 

Maandag 25 februari was het dubbelop feest in Rotterdam. De Doe Een Wens Stichting Nederland vervulde haar 2500ste wens en vierde deze mijlpaal met een bijzondere wensvervulling van een bijzonder meisje. De 16-jarige Jaleesa wilde dolgraag het boek dat zij tijdens haar ziekte heeft geschreven, écht uitgeven. Doe Een Wens, een stichting die wensen vervult van ernstig zieke kinderen, maakte dat mogelijk i.s.m. uitgeverij Verba.

In haar boek ‘OverHoop’ beschrijft Jaleesa hoe haar jonge leventje in een stroomversnelling raakt na de diagnose ‘kanker’. Niet alleen schrijft ze over de ziekte zelf, de hoop en wanhoop. Maar ook over de gewone dingen waar een veertienjarige mee te maken heeft: vriendinnen, school, vriendjes en liefdes. Het boek begint en eindigt met een songtekst van haar idool Guus Meeuwis. Zijn liedjes geven Jaleesa veel steun en kracht. “Dat helpt echt voor alles”, aldus de jonge schrijfster.

De feestelijke boekpresentatie was een groot succes. In een speciaal voor de gelegenheid knalroze versierde V&D  kreeg Jaleesa een bijzonder exemplaar van haar boek overhandigd van niemand minder dan haar grootste idool Guus Meeuwis. Onder het oog van vele vrienden en familie nodigde Guus zijn jonge fan ook nog eens uit voor zijn concert die avond. Een ontroerde Jaleesa “ik vind het geweldig! Ik ben er sprakeloos van…’

Het boek “OverHoop” is te bestellen bij alle boekhandels en verkrijgbaar in alle 61 filialen van V&D. Omdat V&D graag ook voor andere kinderen een wensvervulling mogelijk wil maken, doneert V&D de totale opbrengst van alle boeken die verkocht zullen worden in V&D aan Doe Een Wens.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 7657
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
doe een wens spreekbeurt, doe een wens volwassenen, doe een wens uitzending
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.