Volg ons via
 
 
 

Bjorn Lomborg - Cool It, kritische kanttekeningen over klimaatverandering

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zin en onzin in het debat over de klimaatverandering Bjørn Lomborg plaatst in Cool it! kritische kanttekeningen bij de eenzijdigheid en de juistheid van de informatie die we voorgeschoteld krijgen over klimaatverandering, niet in de laatste plaats door Al Gore.

Lomborg trekt deze klimaatverandering niet in twijfel, maar plaatst wel vraagtekens bij de eenzijdige en vaak zeer kostbare oplossingen die worden gezocht. Volgens Lomborg moeten we afstappen van kostbare en inefficiënte strategieën, zoals ‘Kyoto’ en nadenken over hoe we de klimaatverandering goedkoper kunnen aanpakken op de lange termijn. Kunnen we met een fractie van het geld niet veel meer doen voor de wereld? Niet alleen aan de gevolgen van klimaatverandering, maar bijvoorbeeld ook aan onderzoek naar de bestrijding van aids en malaria?

Bjørn Lomborg, onder andere de auteur van de bestseller The skeptical environmentalist, werd in 2004 door time Magazine uitgeroepen tot één van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. In mei 2004 startte hij het project Kopenhagen Consensus, waarin topeconomen de wereldproblemen op basis van prioriteiten rangschikken. 

Bjorn Lomborg - Cool It, kritische kanttekeningen over klimaatverandering 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1362
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
klimaatverandering, Kyoto, Al Gore, klimaat, opwarming aarde
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.