Volg ons via
 
 
 

Verkoop Harry Potter breekt alle records

Boeken van Harry Potter vliegen over de toonbank

De verkoop van het nieuwste Harry Potter boek breekt alle records. In Engeland ging het nieuwe boek over de tovenaarsleerling zaterdag vijftien keer per seconde over de toonbank, berekend door een Britse boekhandelketen.

Het vorige deel ging dertien keer per seconde over de toonbank, aldus boekhandel Smith. Ook in Nederland liep het storm, enkele tientallen boekhandels waren ook ’s nachts open.

In het laatste deel neemt de inmiddels 17-jarige Harry Potter het op tegen zijn grote vijand Voldemort. Grote vraag is of Harry Potter blijft leven. Schrijfster J.K. Rowling had eerder aangegeven dat er 2 personages zullen overlijden in dit deel.

Harry Potter is sinds de verschijning van het eerste boek in 1997 heel erg populair. Van de boeken zijn wereldwijd meer dan 300 miljoen exemplaren verkocht. De reeks is in 64 talen verschenen en de eerste 5 delen zijn verfilmd. In Amerika wordt zelfs een speciaal Harry Potterpretpark gebouwd dat in 2009 open moet gaan.

Mevrouw Rowling, een voormalig bijstandsmoeder, is door haar boeken trouwens een van de rijkste vrouwen van Engeland geworden.

 

 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 1570
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
harry potter acteur, harry potter boeken, harry potter film
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.