Volg ons via
 
 
 

Marien, Husslage en Groenewold - Cook and Chemist

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Moleculair koken is een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. Voorbeelden van moleculair koken zijn ’frituren’ in stikstof en het op lage temperatuur garen van voedsel.

Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces.
 
In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculair koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.

Voorbeelden zijn:
* hoe maak je perfect frites?
* waarom kun je asperges beter in olie garen?
* hoe maak je doorzichtige ravioli?
* hoe maak je slagroom van chocolade?
* waarom kun je eieren beter bij 75 graden koken?
 
Marien, Husslage en Groenewold - Cook and Chemist
Uitg. Karakter 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1036
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
koken, kookadvies, recepten, kooktips
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.