Volg ons via
 
 
 

Paul Weelen - De droom van de minnezanger

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Nieuwe roman van Paul Weelen over het leven van Hendrik van Veldeke

Hendrik van Veldeke was eerste met naam bekende schrijver en minnezanger uit de Nederlandse literatuur werd in de 12e eeuw geboren in Spalbeek bij Hasselt en leefde en werkte in Maastricht, Kleef en Thüringen. Aan het hof van keizer Frederik Barbarossa oogstte hij met zijn werk grote roem. Verder is zijn leven in een waas gehuld gebleven.


De droom van de minnezanger vertelt een spannend verhaal over hoe Hendrik van Veldeke leefde, waar hij de stof voor zijn gedichten vandaan haalde en heldert het mysterie op van het verdwijnen van zijn belangrijkste manuscript. Hij krijgt hiermee een gezicht, waarin de sporen van zijn leven, zijn liefde en zijn grote frustratie zichtbaar zijn.

De weinige historische gegevens die we van hem kennen zijn in dit boek verweven. De roman is dus vooral een werk van de verbeelding. Toch heeft de auteur alle relevante plaatsen bezocht, de beschikbare manuscripten gelezen en passages ervan in het verhaal geplaatst. De figuur van de dichter is een mens van vlees en bloed geworden die zich beweegt in een middeleeuwse context.

Paul Weelen - De droom van de minnezanger
www.uitgeverijtic.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1263
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
limburg bevrijd, boekenclub, limburg, historie
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.