Volg ons via
 
 
 

A.F.Th. van der Heijden - Het schervengericht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een psychologische thriller, waarin onder elk valluik weer een nieuw blijkt te kunnen openklappen - tot de lezer in een vrije val raakt die tot op de laatste bladzijde duurt.
Een door het leven zwaarbeproefde filmregisseur verdwijnt voor enkele maanden achter de tralies van een Californische gevangenis - incognito, met baard en bril, voor zijn eigen veiligheid. Via vrijwillig schoonmaakwerk maakt hij kennis met een tot levenslang veroordeelde, die tijdens een godsdiensttwist door een medegedetineerde in brand is gestoken en nu met een geheel omzwachteld hoofd rondloopt.

Tussen de twee mannen, die aanvankelijk weinig meer gemeen lijken te hebben dan hun geringe lichaamslengte, ontstaat een onwillige verstandhouding, een stugge vriendschap bijna - totdat de cineast ontdekt dat achter alle zwachtels de persoon schuilgaat die zijn leven heeft verwoest. Dan pas hebben ze een écht gesprek.

A.F.Th. van der Heijden werd onderscheiden met onder meer de Anton Wachterprijs, de F. Bordewijkprijs, de Multatuliprijs, de Generale Bank Literatuurprijs en De Gouden Uil.

A.F.Th. van der Heijden - Het schervengericht
Uitg. Em. Querido

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2797
Categorie: 
Thrillers en detectives
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boek, boeken top 10, boeken top tien, tweedehands boeken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.