Volg ons via
 
 
 

Lauren Weisberger - De Duivel draagt Prada (de filmeditie)

De Duivel draagt Prada | Enigszins op waargebeurde feiten gebaseerd

Enige tijd geleden heb ik het boek "De Duivel draagt Prada" gelezen. Dit boek is verfilmd en draaide in 2006 in de bioscoop. De film heb ik nog niet gezien, maar het boek was fantastisch. Het verhaal steekt als volgt in elkaar (bron: bol.com):
 
"Andrea Sachs, vers uit de collegebanken, is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley. Runway is hét blad op modegebied, de lieveling van alle ontwerpers. Op de redactie komen de bekende namen van alle kanten op je af:

Prada! Armani! Manolo’s! Versace! Er lopen alleen maar heel magere, zeer stijlvolle vrouwen rond, en mooie mannen in strakke zwarte coltruien en strakke leren broeken. En met een haast kinderlijk gemak weet Miranda al deze succesvolle, hippe mensen te reduceren tot trillende kleine kinderen. Andrea vertelt op een frisse, ontwapenende manier over het leven van hen die aan de top staan, en over hoe iemand die aan de top staat het leven van ondergeschikten tot een hel kan maken en alle gevoel voor realiteit verliest. Zo laat Miranda de nieuwste Harry Potter invliegen voor haar schatjes van kinderen, laat ze Andrea haar gigantische telefoonrekening voorschieten, en moet haar ontbijt precies op de seconde nauwkeurig voor haar staan.

Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld, en vaak ook ’s nachts, als de commando’s van Miranda door de telefoon klinken. Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden vrouwen een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt."

Het verhaal is geschreven door een oud-medewerkster van een beroemd modeblad en voormalig "slaaf" van zo’n "duivelin". Het is dus enigszins op waargebeurde feiten gebaseerd. Het boek is erg leuk geschreven en leest vlot weg. Een absolute aanrader voor iedereen die een lekker, grappig boek wil lezen zonder al te veel na te hoeven denken.
 
Lauren Weisberger - De Duivel draagt Prada (de filmeditie)
Uitg. De Boekerij

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 1330
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
boekbeschrijvingen, de duivel draagt prada samenvatting
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.