Volg ons via
 
 
 

Agota Kristof - Het dikke schrift. Het geheim. De derde leugen

Agota Kristof | Romantrilogie handelt over waarheid en leugen, over de vervaging van de herinnering....

Dit boek is een autobiografische roman over een jonge vrouw, Esther, die onbedoeld zwanger wordt. Ze beschrijft in dit boek hoe het is om zwanger te zijn, en tevens hoe het is om afscheid te nemen van haar nog niet voldragen dochter Sarah.

Deze romantrilogie handelt over waarheid en leugen, over de vervaging van de herinnering, de vervorming van de werkelijkheid door literatuur en journalistiek.

'Wij moeten opschrijven wat er is, wat wij zien, wat wij horen, wat wij doen,' zegt de tweeling. Dat doen ze, met grote nauwkeurigheid, in Het dikke schrift. Het is oorlog en de negenjarige jongens zijn wegens voedselgebrek in de Grote Stad door hun Moeder bij hun Grootmoeder op het platteland ondergebracht.

In Het bewijs krijgen de broers een naam. De achtergebleven Lucas leidt een grauw leven, dat beheerst wordt door de gedachte aan zijn gevluchte broer Claus. Wanneer deze na lange tijd terugkeert, blijkt Lucas sinds zijn dertigste jaar spoorloos verdwenen te zijn., Alleen zijn achtergelaten schriften vormen het bewijs van zijn bestaan. Een bestaan dat de autoriteiten ernstig in twijfel trekken, want Lucas noch Claus komt in de registers voor.

De derde leugen plaats de waarheden uit de twee eerdere verhalen in een geheel ander daglicht en drijft de lezer zelfs tot de vraag of de tweeling wel daadwerkelijk bestaat.

Agota Kristof - Het dikke schrift. Het geheim. De derde leugen

Uitg. Van Gennep


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 7999
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kristof, agota kristof, autobiografie, boek kopen, tweedehands boeken, online boek
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.