Volg ons via
 
 
 

Robert Harris - V2

1944. Vanuit de bossen bij Scheveningen vuren de Duitsers in een laatste wanhoopsoffensief dodelijke V2-raketten af op Londen.

Robert Harris, de Engelse bestsellerauteur en grootmeester van de historische oorlogsthrillers, heeft voor zijn nieuwe thriller V2 een Nederlandse setting gekozen: Scheveningen en Den Haag. 

Aan het einde van de oorlog geloofde Adolf Hitler nog stellig in een overwinning door middel van zijn nieuwste V2-raketten. Deze konden een explosieve lading van meer dan 1000 kilo met drie keer de snelheid van het geluid vervoeren. De nieuwe raket had ook een enorm bereik, net genoeg om vanuit de bossen van Den Haag de Engelse hoofdstad te bereiken.

In november 1944 wordt de Duitse wetenschapper Rudi Graf naar de Hollandse kust gestuurd. Graf werkte ooit samen met Wernher von Braun aan een ruimteraket, maar is inmiddels het brein achter de onvoorspelbare en dodelijke V2. Zijn afkeer van de oorlog zorgt er echter voor dat hij in Scheveningen al snel verdacht wordt van sabotage.

De bombardementen op Londen eisen vreselijk veel slachtoffers, en de Engelse regering besluit om een groep jonge vrouwen naar Vlaanderen te sturen in een wanhopige poging om de Duitse raketten uit te schakelen. Kay Caton-Walsh is een officier van de WAAF en zal met gevaar voor eigen leven moeten achterhalen waarvandaan de V2-raketten precies worden afgevuurd. 

Robert Harris' inspiratie voor dit boek was het lezen van de In Memoriam voor Eileen Younghusband in The Times. Zij was een officier in de Women's Auxiliary Air Force (WAAF): een door vrouwen geëquipeerde en geleide hulporganisatie van de Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog. Younghusband was verantwoordelijk voor het traceren van vijandelijk vliegverkeer en in 1944 werd zij uitgezonden naar België om vanaf daar de V2-raketten te traceren. Harris vond dit een goede invalshoek voor een nog onbekend verhaal over de Tweede Wereldoorlog met een sterke vrouw in de hoofdrol en besloot dit verder te onderzoeken. 

Ontwerp: Buro Blikgoed
Uitg. Cargo

Kijk voor dit boek en vele andere op Bol.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 883
Categorie: 
Thrillers en detectives
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
robert harris books, robert harris thriller, beste boek robert harris
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.