Volg ons via
 
 
 

Donald Nolet - Hoek

Hoek | Alex Holman leidt een dubbelleven. Voor beide levens moet hij vechten.

Alexander ‘Hoek’ Holman is een levende legende in de kickbokswereld; als begenadigd trainer heeft hij vele vechters naar de top geleid. Tegelijkertijd is Holman sinds jaar en dag de rechterhand van André Krook, een van de laatste godfathers van de Amsterdamse onderwereld.

De hechte vriendschap tussen de twee jeugdvrienden komt onder druk te staan wanneer een Syrische vluchteling de boksschool binnenloopt. De jongen is het grootste talent dat hij ooit onder zijn hoede heeft gehad, maar de razendsnelle opmars van zijn nieuwe protegé plaatst ook Holman in het felle licht van de schijnwerpers. Het zorgvuldig bewaarde evenwicht tussen zijn twee levens wankelt. De gevolgen zijn dodelijk.

Donald Nolet (1975) was vanaf zijn puberteit al gefascineerd door martial arts. Zelf deed hij nunchaku-do, maar onder andere door het lezen van vechtsportmagazines raakte hij ook geïnteresseerd in andere vechtsporten. Vooral in kickboksen, wat destijds nog een marginale sport was. ‘Eigenlijk niets voor een keurig jongetje uit een hockey gezin,’ zo zegt hij zelf. 

Donald Nolet won met zijn debuutthriller Versleuteld in 2014 meteen de Gouden Strop en de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. In 2016 verscheen Handschrift van de duivel, waarmee hij op de shortlist van de Gouden Strop stond. Donald Nolet woont in Alkmaar en werkt als copywriter in de reclamewereld.

Uitgeverij Cargo
omslagontwerp: Buro Blikgoed

Lezersactie

Maak kans op een gratis exemplaar van deze nieuwste uitgave. Stuur voor 8 juni 2019 het juiste antwoord op de volgende vraag naar - mail@50plusplein.nl

In welke vechtsport was Donald Nolet erg geïnteresseerd? Het juiste antwoord moest zijn Kickboksen.
De winnaar heeft inmiddels bericht gehad en het boek is per omgaande toegezonden.

Vanwege de wet op de privacy worden geen namen en adressen vermeld op onze site.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1263
Categorie: 
Thrillers en detectives
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nieuwe thrillers 2019, boeken top 10, nieuwe boeken 2019, nieuwe thrillers
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.