Volg ons via
 
 
 

Khaled Hosseini - Bede aan de zee

‘Met Bede aan de zee probeer ik de miljoenen families te eren die verscheurd werden doordat ze noodgedwongen hun thuisland moesten verlaten.' - Khaled Hosseini

Op 2 september 2015 spoelde de driejarige Alan Kurdi aan op de Turkse kust. Zijn familie deed een poging Syrië te ontvluchten en veiligheid te vinden in Europa.

Khaled Hosseini was zelf ook ooit een jonge vluchteling die ver van zijn thuisland Afghanistan opgroeide. Deze ervaring speelt altijd een belangrijke rol in zijn romans en in zijn welzijnswerk.

In Bede aan de zee komen deze werelden samen. Een krachtig verhaal over liefde en verlies, in de vorm van een brief van een vader aan zijn zoon, met beeldschone illustraties van Dan Williams. 

Bede aan de zee verschijnt op 30 augustus in vele landen tegelijk.
De opbrengst van Bede aan de zee wordt gedoneerd aan de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, de UNHCR.

Khaled Hosseini is een van de meest succesvolle en geliefde auteurs ter wereld. Zijn romans De vliegeraar, Duizend schitterende zonnen en En uit de bergen kwam de echo zijn wereldwijde bestsellers. Er zijn meer dan 55 miljoen boeken van Khaled Hosseini verkocht wereldwijd, waarvan 2,8 miljoen in Nederland en Vlaanderen.

Hosseini is vertegenwoordiger voor de United Nations High Commissioner for Refugees, de UN Refugee Agency en de oprichter van de Khaled Hosseini Foundation.

Foto: Elena Seibert


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 774
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
khaled hosseini, nieuwe romans 2018, nieuwe boeken, boeken top 10
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.