Volg ons via
 
 
 

Boris O. Dittrich – Halszaak

Halszaak | Eerder uitgekomen thriller W.O.L.F. werd verkozen tot Beste Nederlandstalige thriller van 2016 door VN Detective & Thrillergids

Boris O. Dittrich – Halszaak

Voor een juwelierszaak in de P.C. Hooftstraat houdt de politie een zwerver aan op verdenking van diefstal. Hij verzet zich hevig en een van de agenten gebruikt een nekklem, waarna de man in coma raakt. Volgens protocol wordt de rijksrecherche opgeroepen om onderzoek te doen naar de handelwijze van de politie. Rechercheur Maya Oliphant ondervraagt de agenten, maar hun verklaring wijkt ernstig af van een filmpje dat opduikt op internet. Wanneer vervolgens de zwerver in zijn ziekenhuisbed wordt vermoord, heeft Maya plotseling een moordonderzoek onder handen. Onder grote druk speurt Maya naar de identiteit van de zwerver. De zoektocht leidt haar dertig jaar terug in de tijd, toen een rechter in Alkmaar enkele zeer omstreden vonnissen uitsprak en daarna spoorloos verdween.

In Halszaak zitten Boris O. Dittrich (1955) werkte als advocaat in Amsterdam, als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, eerst in New York en sinds 2013 in Berlijn. Hij publiceerde eerder de thrillers Moord en brand, De waarheid liegen en W.O.L.F. die enthousiast werden ontvangen.

Uitg. Cargo


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 880
Categorie: 
Thrillers en detectives
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nieuwe thrillers 2017, boeken top 10, nieuwe boeken 2017, dittrich boris
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.