Volg ons via
 
 
 

Derk Bolt - Groeten uit Verweggistan

Groeten uit Verweggistan | Verrassende én grappige reisavonturen van ‘Mister Spoorloos’

Verrassende én grappige reisavonturen van ‘Mister Spoorloos’

Met de zomer in aantocht, kunt u de wereld over vanuit uw luie stoel. Deze week verscheen namelijk het boek Groeten uit Verweggistan, van Spoorloos-verslaggever Derk Bolt. Voor de zoektochten van dat programma reist hij al twintig jaar de wereld rond, gemiddeld zo’n acht maanden per jaar. De rest van de tijd woont hij in Amsterdam met zijn studerende kinderen.

            Hij is een nieuwsgierige, ietwat argeloze reiziger met een open blik naar vreemde culturen, maar intussen denkt hij er het zijne van. Cynisme en zelfspot gaan bij hem hand in hand. Hij komt op exotische plekken en ontmoet wonderlijke mensen, en zijn belevenissen staan in dit boek. De alledaagse problemen die Bolt natuurlijk óók ervaart tijdens zijn reizen, zullen de lezer doen grijnzen van herkenning. Slechte hotels, bedenkelijk eten, gammele auto’s en vliegtuigen, natuurrampen, corrupte politieagenten en ongedierte, er blijft hem weinig bespaard.

            In Brazilië bijvoorbeeld belandde hij in een voormalige leprakolonie, in Papoea Nieuw-Guinea tussen de rode tabak pruimende Papoea’s en op de Galapagoseilanden naast luierende zeeleeuwen op een terras. In Miami tussen de gangsters, en in Nepal bij het offeren van lijken op vlotten. 

            Groeten uit Verweggistan bevat tientallen hilarische reisverhalen van Derk Bolt. Zijn observaties van lokale bewoners zijn scherp en geestig, en zijn beschouwingen over landen en culturen geven een verrassend ander beeld dan de doorsnee reisgids. Als extraatje heeft hij ook nog zo’n vijftig reisverhaaltjes ingesproken, die als luisterboek gratis bij het boek zitten. Laat de vakantie maar komen dus.

Derk Bolt
Groeten uit Verweggistan
Uitgeverij De Kring
224 blz. Met foto’s én luisterboek. € 16,50


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2022
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
derk bolt, spoorloos, reisverslag, nieuw boek, reisverhalen
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.