Volg ons via
 
 
 

Justin & Erica Sonnenburg - Het brein in je buik

Het brein in je buik | Over de enorme invloed van darmbacteriën op je gewicht, je humeur en je gezondheid

Justin & Erica Sonnenburg - Het brein in je buik

De bacteriën in je ingewanden bepalen mede hoe oud je wordt, hoe je hormoonhuishouding eraan toe is, hoe je huid eruit ziet en wat je gewicht is. Hoe vatbaar ben je voor allergieën, hoe gevoelig is je weerstand? In je buik wordt ongelofelijk veel bepaald! De wetenschappers Justin en Erica Sonnenburg, houden zich al jaren bezig met dit onderwerp. In hun boek Het brein in je buik delen zij hun kennis en de meeste recente wetenschappelijke informatie op een uiterst toegankelijke manier, inclusief recepten en een menuplan. Het boek ligt vanaf 19 juni in de winkel.

De minuscule organismen die in onze darmen leven, zijn altijd een onderbelicht deel van ons lichaam geweest. Maar recente studies tonen aan hoe groot de invloed ervan is en hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met deze bacteriën.

Onze Westerse leefstijl brengt onze darmbacteriën in gevaar. Door de juiste voeding en levensstijl is het mogelijk om weer balans te brengen in je lichaam en ingewanden. Hierdoor zul je je energieker voelen en gezonder blijven. Van levensbelang dus. Dat laten Justin en Erica op een begrijpelijke manier zien in Het brein in je buik. Bovendien staat het boek vol praktische tips die je zelf toe kunt passen en recepten om je gezondheid te verbeteren.

Justin Sonnenburg behaalde zijn PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Na zijn studie specialiseerde hij zich in de werking van microben in de ingewanden. Momenteel is hij werkzaam als professor in de microbiologie en immunologie aan de universiteit van Stanford. Hij heeft vele publicaties en bekroningen op zijn naam staan.

Erica Sonnenburg behaalde eveneens haar PhD in biomedische wetenschappen aan de universiteit van Californië. Vooraanstaande medische tijdschriften publiceerden haar artikelen. Tegenwoordig werkt zij als senior onderzoeker in de microbiologie en immunologie aan Stanford, waar zij zich vooral bezig houdt met de rol van voeding op de spijsverteringsmicroben.

Uitg. Unieboek | Het Spectrum


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1203
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nieuwe boeken, boek gezondheid, gezond leven, darmbacterie, spijsvertering, gezondheid
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.