Volg ons via
 
 
 

Anneke Avis - En zwijgen was het antwoord

En zwijgen was het antwoord | Anneke Avis interviewde moeders en vaders die in de periode 1945-1970 een kindje hebben verloren rondom de geboorte.

Anneke Avis - En zwijgen was het antwoord

Voor En zwijgen was het antwoord interviewde Anneke Avis moeders en vaders die in de periode 1945-1970 een kindje hebben verloren rondom de geboorte. 

‘Nadat ik bevallen was, was er niets. Geen kistje, geen begrafenis, niets wat aan hem kon herinneren. Tegenwoordig hebben mensen een plek, maar ik heb geen plek,’ vertelt Trui Verwers, een van de geinterviewden. 

De ouders vertellen over hoe ze, tegen de achtergrond van de naoorlogse jaren, het verlies van hun baby hebben beleefd. Het beste was het maar om door te gaan alsof er niets was gebeurd, dachten artsen, familie en omgeving. Voor rouw en verdriet was nauwelijks plaats. Nu onvoorstelbaar, destijds heel gewoon. Hoe was de medische zorg in die tijd? Artsen en vroedvrouwen vertellen over het lot van deze kindjes en hoe de psychosociale zorg zijn intrede deed binnen de verloskunde en neonatologie, waar voorheen alleen de medisch-somatische deskundigheid telde.

Uit de verhalen blijkt hoe moeders en vaders deze ingrijpende gebeurtenis hun hele leven met zich meedragen, soms met verstrekkende gevolgen.

Over de auteur

Anneke Avis (1966) schreef dit boek naar aanleiding van een ontmoeting met een vrouw die haar baby verloor in 1964. Zelf verloor ze haar zoontje bijna veertig jaar later. In die tussenliggende jaren bleek er veel te zijn veranderd... Anneke is werkzaam als HR business partner, mediator en loopbaanbegeleider.

Uitg. Brave New Books


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6108
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nieuwe boeken, overlijden kind, overlijden baby
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.