Volg ons via
 
 
 

Jan Siebelink - De blauwe nacht

Met De blauwe nacht schreef Jan Siebelink een allesomvattende roman over de knellende banden van de religie en macht, de verlokkingen van de liefde, geweld en de zoektocht naar een zuiver leven.

Jan Siebelink - De blauwe nacht

Het is begin jaren zestig in Parijs, de tijd van de oas, de rechts-extremistische terreurorganisatie die met bomaanslagen strijd voert tegen de afscheiding van Algerije. 

De hypersensitieve Simon is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit. In koorts levert hij zich over aan een grootse dissertatie over het fin de siècle, waarin hij alles wat hem beroert probeert te verenigen. De woelige opstandige stad, zijn eigen onrustig overspelig hart, zijn liefde voor literatuur en schoonheid gaan een ongelofelijk verband aan in zijn verbeelding en in de werkelijkheid. In een droomachtige sneeuwnacht komt ten slotte alles tot een uitbarsting. 

Met De blauwe nacht schreef Jan Siebelink een allesomvattende roman over de knellende banden van de religie en macht, de verlokkingen van de liefde, geweld en de zoektocht naar een zuiver leven. Een essentieel onderdeel van het magnifieke mozaïek dat Siebelinks literaire oeuvre vormt.

Uitg. De Bezige Bij


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1176
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nieuwe boeken top 10, siebelink, nieuwe romans 2014, boeken top 10, nieuwe boeken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.