Volg ons via
 
 
 

Annejet van der Zijl - Gerard Heineken

Gerard Heineken is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist.

Annejet van der Zijl - Gerard Heineken

Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijknamige bierimperium, grootvader van Freddy Heineken en drijvende kracht achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw. Wie was deze man? En waarom werd hij bijna tot de vergetelheid veroordeeld? 

Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis. Zij ontdekte een negentiende-eeuwse succes story vol lef, daadkracht en passie, maar ook de schaduwzijde van al die voorspoed: afgunst, chantagepogingen en schandaal. 

Gerard Heineken is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn stappen zette in de brouwerij, weer de plaats in de geschiedenis die hij verdient.

Uitg. Querido

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1542
Categorie: 
Romans
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
freddy heineken, biografie heineken, heineken, geschiedenis heineken
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.