Volg ons via
 
 
 

Jan Eikelboom | Achter het front

Achter het front | Mijn leven als oorlogsverslaggever

Jan Eikelboom | Achter het front

De journalistieke carrière van Jan Eikelboom begint op 6 oktober 1973, als in het Midden-Oosten de Jom Kipoeroorlog uitbreekt. Eikelboom is acht jaar oud en raakt zo gegrepen door het nieuws dat hij direct zijn eigen krant begint. De Waarheid zal twee jaar lang verschijnen in een op­lage van zes exemplaren.

Inmiddels is Jan Eikelboom al tien­tallen jaren oorlogsverslaggever van beroep. Voor het televisieprogramma Nieuwsuur en de voorlopers nova en Achter het Nieuws doet hij al een kwarteeuw verslag van oorlogen, re­voluties en opstanden in de hele we­reld. Hij bezocht brandhaarden van Irak tot Rwanda en van Kosovo tot Syrië, trok op met rebellen, werd be­schoten door sluipschutters, maakte raketaanvallen en zelfmoordaansla­gen van zeer nabij mee.

Wat zijn de do’s and don’ts in ingewik­kelde conflictgebieden? Hoe houd je je staande in een dergelijke wereld? Hoe gaat het eraan toe? Waarom wordt iemand überhaupt oorlogs­verslaggever?

Achter het front is het verhaal achter het verhaal, een per­soonlijk verslag vanaf de frontlinies. Het draait om angst en adrenaline. Nergens is het leven intenser dan aan de rand van de dood. Het gaat ook over journalistieke keuzes en dilem­ma’s en beschrijft de voortdurende zoektocht naar wat altijd het eerste slachtoffer van oorlog is en waar het voor Jan Eikelboom ooit allemaal mee begon: De Waarheid.

Uitg. Balans


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 457
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
jan eikelboom, nieuwe boeken, nieuwsuur, jan eikelboom nieuwsuur, oorlogsverslaggever
Meest gelezen
Aanbiedingen Lezen
Er zijn geen items beschikbaar.